7 ÉTEL, AMELYEK JAVÍTJÁK A LÁTÁSÁT

Ebben a tekintetben valószínűleg a legismertebb étel a sárgarépa. Ez azonban nem az egyetlen univerzális eszköz, amelyet a konyhában kell lennie. A szemét más összetevők is segítik, amelyeket nyersen kell használni, vagy rendszeresen hozzá kell adnia a főzéshez. És ez hét közülük.

Fekete ribizli

Kiváló antioxidáns forrás. Vitamin-összetételük szintén erősíti a látást. Különösen segítik az öregedéssel kapcsolatos problémákat. A szemed hosszabb ideig jó állapotban lesz. Különösen friss gyümölcsöket kell használni. Egyes bioboltokban apró szemű olajok vannak. Még hatékonyabb, egész évben használható.

Dió


Ebben a tekintetben a legmegfelelőbb a kesudió és a mandula. Nagyon értékesek az E-vitaminnak köszönhetően, amely erősíti látásunkat. Ugyanilyen fontosak az omega-3 zsírsavak, amelyek viszont megakadályozzák a szem kiszáradását. Manapság ez egy nagyon gyakori probléma, amelyet a nagy szennyezések okoznak a városokban.


Tojássárgája


Segít a degeneratív szembetegségek kezelésében. Ez lelassítja és hosszabb ideig tartja a szemét jó állapotban. Ennek oka a lutein, amelyet egyre inkább talál a sárgája. A felszívódás és felhasználhatóság javítása érdekében össze kell kevernie kókuszdióval vagy olívaolajjal. Ezért hőkezeléshez használja ezt a két alapanyagot kiegészítésként.

Levél zöldség


A lutein egyre inkább tartalmaz leveles zöldségeket. Például a spenót 7,9 mg-ot tartalmaz 100 grammnál. Ezeket a salátákat mindig olívaolajjal kell kombinálnia, hogy javítsák azok emészthetőségét. Ön is támogatja a lutein feldolgozását. Naponta egy adag ilyen zöldséget kell enni.


Hal


A szemét jelenleg különféle elektronikus segédeszközök használják. Folyamatosan nézünk tévét, táblagépen, laptopon vagy mobilon dolgozunk. Nagyon sok olyan ételt kell enni, amelyekben magas az omega-3 zsírsavtartalom, hogy lendületet adjon a szemének. Ide tartoznak a különféle halak, amelyeket sütéssel vagy párolással készíthet. Kerülje a sütést.Citrusfélék


A C-vitamin ebben az esetben nagy szerepet játszik, ilyen formában sokkal előnyösebb, mint mesterséges helyettesítők szedése. A C-vitamin segít megelőzni a szürkehályogot. Ebben az esetben azonban nem helyénvaló csak a gyümölcslé fogyasztása, jobb, ha egész gyümölcsöt fogyaszt, ezért inkább a grépfrút és a narancsot részesíti előnyben.

Hüvelyes növények


Ezek cinket tartalmaznak, hogy segítsék a lencse védelmét. Ezenkívül megakadályozza más degeneratív betegségeket. Segít megakadályozni a látáskárosodást idős korban, és bizonyos esetekben a számítógép hosszú munkája által okozott szemfájdalmakkal küzd.