5 ÉTEL, AMELYEK JAVÍTJÁK A LÁTÁSÁT

Ebben a tekintetben valószínűleg a legismertebb étel a sárgarépa. Ez azonban nem az egyetlen univerzális eszköz, amelyet a konyhában kell lennie. A szemét más összetevők is segítik, amelyeket nyersen kell használni, vagy rendszeresen hozzá kell adnia a főzéshez. És ez hét közülük.

Hal
A szemét jelenleg különféle elektronikus segédeszközök használják. Folyamatosan nézünk tévét, táblagépen, laptopon vagy mobilon dolgozunk. Nagyon sok olyan ételt kell enni, amelyekben magas az omega-3 zsírsavtartalom, hogy lendületet adjon a szemének. Ide tartoznak a különféle halak, amelyeket sütéssel vagy párolással készíthet. Kerülje a sütést.

Tojássárgája
Segít a degeneratív szembetegségek kezelésében. Ez lelassítja és hosszabb ideig tartja a szemét jó állapotban. Ennek oka a lutein, amelyet egyre inkább talál a sárgája. A felszívódás és felhasználhatóság javítása érdekében össze kell kevernie kókuszdióval vagy olívaolajjal. Ezért hőkezeléshez használja ezt a két alapanyagot kiegészítésként.

Fekete ribizli
Kiváló antioxidáns forrás. Vitamin-összetételük szintén erősíti a látást. Különösen segítik az öregedéssel kapcsolatos problémákat. A szemed hosszabb ideig jó állapotban lesz. Különösen friss gyümölcsöket kell használni. Egyes bioboltokban apró szemű olajok vannak. Még hatékonyabb, egész évben használható.

Dió
Ebben a tekintetben a legmegfelelőbb a kesudió és a mandula. Nagyon értékesek az E-vitaminnak köszönhetően, amely erősíti látásunkat. Ugyanilyen fontosak az omega-3 zsírsavak, amelyek viszont megakadályozzák a szem kiszáradását. Manapság ez egy nagyon gyakori probléma, amelyet a nagy szennyezések okoznak a városokban.

Hüvelyes növények
Ezek cinket tartalmaznak, hogy segítsék a lencse védelmét. Ezenkívül megakadályozza más degeneratív betegségeket. Segít megakadályozni a látáskárosodást idős korban, és bizonyos esetekben a számítógép hosszú munkája által okozott szemfájdalmakkal küzd.